Death Note Konusu

Death Note Konusu
Death Note Konusu




Tür : Animasyon

Tarih : 2006

Yapım : Japonya

iMDb Puanı : 7,8

Konusu :

Dünyanın en büyük iki zihin arasındaki bir savaş, Light Yagami'nin öldürme gücüne sahip bir not defteri olan Death Note'u bulması ve suçluların dünyasını kurtarmaya karar vermesiyle başlar.

Yagami Light, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencisidir. Işık (Raito) belki de Japonya'nın en yetenekli ve zeki öğrencisi olsa da, yaşadığı dünya onun zevkini vermiyor. Sürekli artan suç oranı ve adalet sisteminin çöküşü, bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılıyor. Bu nedenle hiçbir şeyde bir anlam görmüyor.

Light kendi depresyonlarını yaşarken, gökten düşen bir defter görüyor. Kitabın düştüğü yere, okul olmadan gider. Not defterine "Death Note" yazıyor. Kitabı yerden okuduğunda, inanacağı hiçbir şeyle karşılaşmaz.

"Bu kitapta adı yazılı olan kişi ölecek."

Nedenini bilmeden kitabı alır ve eve döner. Evde haberleri izlerken, bir erkeğin bir anaokulunda öğrencileri ve öğretmenleri rehin almasını izler. Defterin gerçeğini test etmek için rehin alınan adamın adını yazdı. Ve 40 saniye içinde ölür.

Dizüstü bilgisayarın gerçekliğinden rahatsız olan Light, ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara dönüşecek. Peki ya dünya varlığını öğrenir ve dünyanın en iyi dedektifi bulursa.


© Yabancı diziler | Powered by Blogger