Hell On Wheels Konusu


Hell On Wheels Konusu
Hell On Wheels Konusu





Tür : Dram

Tarih : 2011

Yapım : İngiltere, Kanada

iMDb Puanı : 8,3

Konusu :

Gösteri, demiryolunun doğudan batıya yapılmasından sorumlu olan Thomas Durant gibi gerçek karakterleri tanıtıyor. Bohannon ana karakter olabilir, ancak onun maceraları gerçek tarihsel olaylar ve sorunlar arasında akıllıca dokunuyor.

Beyazlar arasında düşmanlıklar vardı ve kısa süre önce demiryolu hattı üzerinde çalışan köleler serbest bırakıldı. O zamanlar çok daha iyi sayılmayan İrlandalı mürettebatta da zorluklar vardı.

Tabii ki, aynı zamanda topraklarının geçişini kızdırıp, kutsal yerlerini tamamen göz ardı ederek Kızılderililer ile de çatışmalar yaşandı.

Ve elbette demiryolunun kendisinin inşası, hava durumu sorunları, zor arazi, hile memurları ve geç maaş bordrosu ile ilgili zorluklar var. Ayrıca, çağda kadınların zorlu yaşamlarını göstermektedir.

Gezici Cehennem ... Eşini Amerikan İç Savaşı'nda kaybeden bir Konfederasyon askerinin intikam arayışını betimleyen Hell of Wheels, olağanüstü bir Vahşi Batı deneyimi sunuyor.

1865 Yılı. Güney Devlet ile Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılmak isteyen ülkenin geri kalanı arasındaki İç Savaş sona erdi ve Abraham Lincoln öldürüldü. Ülkenin güneyinde yaralarını kuzeye sarmaya çalışıyor. Güney'deki eski Konfederasyondan bir asker için bu kadar kolay olmazdı. Cullen Bohannon'un karısını savaşta kaybeden intikam arayışı onu ABD'nin en büyük demiryolu hattının inşası olan Wild West'e götürüyor. Hedef, bu şantiyede koşan ve pistlerde koşan bu ıssız kasabada yaşayan “tekerlekli cehennem” adı verilen eski Kuzey ve Birlik inşaat askerleridir.

Cehennem demir ağları!

İç Savaş sırasında ailesini katletenlerin intikamını yemin eden Cullen Bohannon'un hikayesinden yola çıkan Hell On Wheels, Amerika Birleşik Devletleri'ni bir uçtan diğerine bağlamayı amaçlayan ilk demiryolu inşaatının da sahne arkasına yansıyor.

Yıl: 1865 ... Başkan Abraham Lincoln bir suikast sonucu öldürüldü, İç Savaş sona erdi ve kölelik kaldırıldı… Kongrenin ölümünden kısa bir süre önce Kongre tarafından alınan son kararlardan biri, Lincoln’ü kıtayı bir kıtadan bağlayan bir demiryolu inşaatı. diğerine son. Bu demiryolu, savaş sırasında kutuplara bölünmüş olan Amerika'nın birleşmesini sembolize etmek açısından da önemlidir. Ancak, demiryolu inşaatı çok kolay değil. Bir yandan, kendi bölgelerine girdiklerinde saldırganlaşan Hintli kabileler, çok düşük ücretlerde istihdam edilmelerine rağmen ücretlerini alamayan işçilere, sorun yaratırken diğer yandan da doğanın koşullarına neden oldu. büyümek için çalışın.

Yapım aşamasında olan Union Pacific Railroad Corporation'ın başkanı Thomas Durant, başlı başına bir sorun olarak görülüyor. Demiryolunu düz çizgiler yerine zikzaklar çizerek ilerletmek isteyen Durant, devletten daha fazla para almak için şirketin parasını benimsemekte tereddüt etmeyen biri. Bu yetmezmiş gibi, Durant, en uygun yol haritalarını üretmek için arazi koşullarını incelemeyi görevlendiren mühendis Robert Bell'in adamları ile Hintliler tarafından katledildi. Robert, ölmeden önce karısı Lily'nin haritasını çıkarmayı başarır ve onu kurtarmak için hayatını feda eder.

GİRİŞ
Öte yandan, Güney Birlikleri adına İç Savaş'a katılan Cullen Bohannon, yakınındaki çiftliğine döndüğünde kendini asarak hayatına son veren karısının vücuduyla karşılaştı. savaş. Oğlu, kuzeydeki askerler tarafından ve çiftlikteki diğer insanlarla öldürüldü. Askerlerin bu eylemi gerçekleştirdiklerini öğrenerek, Bohannon tek tek öldürerek intikam almaya başlar.

KESME NOKTASI; SEYYAR CEHENNEM
Bohannon'un son durağı; Hell On Wheels, işçilerin demiryolları yapımında kurduğu hareketli şehirdir ve demiryolu ile sürekli değişmektedir. Demiryolu inşaatında çok düşük bir maliyetle çalışmak zorunda kalan işçilerin üçte birinin fiyatına iş bulabilen eski köleler, kadın ve paralı askerlerden oluşan Hell on Wheels çalışanları hayatlarına devam ediyor. Genellikle taşıması gereken çadırlar ve zor koşullar.

Eski bir Güney askeri olan Bohannon ilk önce intikamını sonlandırmaya başladığı bu şehirdeki demiryolu inşaatında ustabaşı olarak çalışmaya başladı.

ŞEHRİN DİĞER RENKLERİ
Bohannon'un çalıştığı işçiler arasında eski bir köle olan Elam Ferguson var. Çiftlik sahibi tarafından tecavüze uğrayan bir köle kadından doğan Elam, eğitim tarafından yetiştirilen nadir kölelerden biridir. Elam, geçmişini takip eden iki adam ve Bohannon'un yolları çoğu zaman hayatlarının geri kalanını geçmek zorunda kalacak.

Bohannon'u sık sık takip edecek bir başka kişi, cehennemde Tanrı'nın yoluna gelen Peder Cole'dur. Adını Joseph'e Hristiyanlığa dönüştürerek ismini veren ve Kızılderili kökleriyle bağlarını koparmak zorunda olan Kara Ay'la mobil bir kilise yaratmaya çalışan Peder Cole, Kuzey Birliği’nde Kuzey Askerleri adına görev yapan eski bir askerdi. İç savaş. Geçmişinden günahları onu gölge olarak takip etmeye devam ediyor.


© Yabancı diziler | Powered by Blogger